Team ERA

ELIN AMBIKA HAUGEN

99261382

elinambika@hotmail.com

Jeg heter Elin Ambika Haugen og jeg danser. Jeg har alltid danset. Jeg har en kropp som vil danse. Det er min lidenskap og min friplass – hvori jeg lettest kommer i nærkontakt med meg selv og mitt indre. Dans er min naturlige, lekne og kreative uttrykksform, det er kroppen min sitt eget språk, som den intuitivt uttrykker seg gjennom og forholder seg til omverdenen med, og som lar meg kjenne på dypere dimensjoner i tilværelsen, men ikke minst – gleden!! Den gleden, lekenheten, vitaliteten og frihetsfølelsen som det å danse så lettvint inviterer til. Å danse er for meg å være i et kjærlighetsforhold til meg selv, som beveger seg i alt fra stille og intimt, følsomt eller sårbart, til lekent stormende og fullt av passion!


Jeg elsker å dele denne gleden med andre og se hvordan den hjelper til med å åpne opp og gjøre oss tryggere i oss selv, inspirerer til økt selvbevissthet og selv-kjærlighet.
Jeg erfarer at dansen har en stor og vakker helbredende effekt på både kropp, sinn, sjel og hjerte.

Jeg har bakgrunn fra moderne dans, men er også trent i forskjellige stiler innen dans og bevegelse, (som jazz, yoga, butoh, kontaktimprovisasjon, gaga og de fem-rytmer.) Jeg er utdannet allmennlærer og dramalærer fra Høgskolen i Oslo. Jeg har jobbet som freelance regissør og skuespiller i mer enn 15 år, i Norge og i Israel.
Jeg har alltid vært en søkende sjel og alltid hatt en lengsel etter å kjenne sannhet og kjærlighet.
De siste 16 årene jeg dedikert til selvutvikling og meditasjon ved jevnlig deltakelse på retreater med min meditasjons-mester, og kombinert med mitt lidenskapelige forhold til dans og bevegelse, har jeg utviklet Heartdance – min tilnærming til dans som uttrykksform. HeartDance – har i 14 år vært et ukentlig kurs- og workshop- tilbud i Bergen.

ELIN SITT ARBEID PÅ ERA LIFE CENTER

HeartDance                           
Heartdance er en dansetrening som handler om glede og åpenhet og frihet, og også om å bevege seg dypere inn i seg selv, og bli bedre kjent med seg selv, og, som navnet tilsier – om hjertet!

Om villighet og nysgjerrighet til å helt enkelt slippe til gleden gjennom å bevege kroppen og la den få uttrykke og utfolde seg til musikken. Musikken er selvfølgelig en stor del av dansen og en uendelig undersøkelse av ulike rytmer og sfærer, av musikalske landskap fra hele verden. Å la kroppen hengi seg til musikken er egentlig hemmeligheten i dansen. Det å bli ett med musikken lar oss virkelig nyte det å være til i den fysiske kroppen vår, men det baner også veien inn til i hjertet og sjelen.


Å få lov til å være helt åpen, sårbar, nysgjerrig og ikke-dømmende, eksperimentere med å oppleve seg selv gjennom bevegelse, kjenne en hel verden som åpner seg når man slipper seg inn i kroppen, og lar hode, identitet og tankevirksomheten få en pause. Heartdance er en improvisasjon-basert dans og bevegelsestrening, (altså ikke koreografert dans,) man beveger seg uten å skulle prestere og uten at noe er “rett eller galt”. Heartdance handler også mye om samvær, om å møtes på ekte, om å “connecte” med seg selv og andre på dypere plan. I blikket, i dansen, i å utforske sammen det å droppe masker og roller, om å våge å være sårbar, leken, om å utforske seg selv og lytte til hva kroppen har å fortelle og dele. Det kan gjerne bli en reise inn i ulike lag i bevisstheten, de dypere sidene i oss selv, så vel som de mer opphøyde og ekstatiske.


Det som ofte overrasker er oppdagelsen av hvor naturlig dette egentlig er for oss, det er bare at vi ikke gjør det så ofte, vi trener ikke på det, på å møtes fra hjertet. Men det er helt naturlig. Og det føles så godt. I dans kommuniserer vi non-verbalt, og det utvikler vår sensitivitet og forståelse av oss selv og våre omgivelser, og vi lærer mye verdifullt om det å møte hverandre på andre måter enn gjennom det mentale og kognitive. Det er en gøyal og annerledes gruppeaktivitet som utfordrer grensene våre og styrker selvtilliten, og det er alltid en varm og trygg atmosfære som favner om og gir rom for alle som kommer.