Team ERA

NADIA LERVIK

Tittle

For meg er yoga en livsstil og en del av mitt daglige liv.  Jeg oppdaget yoga like etter jeg var ferdig på videregående. Da begynte jeg på en yogalinje på folkehøyskole. Det var tilfeldigheter som gjorde at jeg valgte en yogalinje fremfor noe annet, men det siste seg å være helt riktig for meg. Siden har jeg praktisert yoga daglig. Jeg endte opp med å bli ett år til på yogalinjen som stipendiat. Der ble jeg en dag bedt om å undervise en yogatime. Dette var noe jeg ikke hadde tenkt at jeg noensinne skulle komme til å gjøre, men det å kunne dele med andre den gode følelsen yoga gir var så fint at jeg visste at det var noe jeg måtte fortsette med. Yoga har blitt en livsstil for meg, og det fineste jeg vet er å få dele yoga med andre. 

Senere dro jeg til Sør-Korea for å studere yoga og meditasjon hos en Zen mester som jeg bodde hos. Jeg har også reist i India og tatt Hatha yoga utdanning der. Nå har jeg undervist yoga i Bergen de siste årene. Her har jeg også tatt utdanning i yoga nidra, restorative yoga og dragedans. Jeg går nå også på et Ashtanga kurs over ett år. Jeg har erfaring fra mange forskjellige yogastiler, og dette bærer timene mine preg av. Yoga har gitt meg en dybde og styrke i livet mitt som jeg ikke ville funnet noe annet sted, og det er et fantastisk verktøy å ha med seg. Mange tror i dag at yoga kun handler om tøying og trening, men det fineste yogaen gir er den gode følelsen man tar med seg av yogamatte og videre inn gjennom resten av dagen. Jeg har alltid vært interessert i kropp og helse, og ved siden av min yogapraksis studerer jeg også fysioterapi her i Bergen. 

Mitt arbeid på Era

Jeg vil tilby yoga og meditasjon på Era. Yoga passer for alle mennesker og jeg tilrettelegger for de som kommer på mine timer. Det er ingen som er for stiv eller for utålmodig til å kunne praktisere yoga. Det er så viktig å aktivt ta seg tid til å lytte innover til kroppen og sinnet. Yoga er et fantastisk verktøy for dette, og kan hjelpe oss med å bli mer bevisst og tilstede i livet. For meg er det viktig at yoga kan være tilgjengelig for alle mennesker. Du trenger verken å være fleksibel eller å ha drevet med yoga før for å komme på en time med meg. Jeg håper alltid at de som kommer til meg føler seg mer tilstede og vel i både kropp og sinn etter yogatimen. Det finnes mange yogastiler, men essensen i praksisen forblir den samme. Det er dette jeg prøver å formidle i timene mine. Jeg gleder meg til å møtes på matten.