Team ERA

PEDER KLEPPE

45397135

kleppepeder@gmail.com

Tjohei på deg! Mitt navn er Peder og jeg brenner for å formidle den dypere tilstedeværelsen vi er – vår sanne natur – med en leken vri. Lekenheten som er fri til å gi litt faen i hva som er riktig og galt, og åpner opp for å utforske våre indre og ytre landskaper med letthet, nysgjerrighet og glede.

Min opplevelse er at nøkkelen til det vi søker og lengter etter er inni oss som vår iboende sanne natur, og ikke i en fasit der ute et sted. Som yogailærer, kunstner, musiker og ihealer ønsker jeg å formidle og dele vår sanne natur med andre mennesker i mitt arbeide på Era. Men like viktig for meg er det å leve og dele alt jeg er – som det menneske jeg er – i hverdagens små og store øyeblikk.

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Sett fra utsiden var jeg ung og lovende. Jeg fikk gode karakterer, spilte fotball, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig.

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord – ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var sjokkert over at de virket likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var.

Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve det. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var både ufattelig frigjørende og utfordrende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og yoga. Det har vært fullt av gaver og utfordringer på veien. Underveis har jeg prøvd meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang er fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på min første meditasjonsretreat. Siden har jeg vært med på 13 retreater. 12 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei som healer.

I 2017 startet jeg å jobbe som healer på Ametysten i Bergen.

I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers Teacher Training gjennom YogaWorks i Bergen.

Jeg begynte å jobbe som yogalærer på flere yogastudioer i Bergen. Jeg innså at jeg kan leve av det jeg brenner for med yoga, meditasjon og healing. I 2019 flyttet jeg til Jæren for å følge drømmen min om å leve det søte liv med surfing og yoga. Her jobbet jeg som yogalærer og drev JærYoga studio på Klepp i 3 år.

Etter en noen gode år på Jæren er jeg nå tilbake i Bergen, byen jeg vokste opp i. Her har jeg gjenoppdaget min kunstnersjel med maling og musikk. Jeg elsker å utforske kunstens grenseløse evighetsrom. Jeg studerer Lyd- og Musikkproduksjon på Noroff.

Jeg er veldig takknemlig for være en del av Era Life Center! For meg handler Era om å virkelig være og leve kjærlighetsmennesket vi er. Ikke i en hule i Himalaya, men midt i Bergen by!

Kanskje kan vi være en ny jord sammen?

PEDER SITT ARBEID PÅ ERA

Jeg fasiliterer et rom hvor det er trygt å være hele deg. Hvor alle opplevelser, følelser og tanker er helt velkommen. Et rom hvor du kan slippe magen helt ut og senke skuldrene. Puste dypt og kjenne etter… Hva er levende inni meg her og nå? Er det kanskje greit å slippe kontrollen for et øyeblikk… og hva skjer da? Sammen kan vi utforske øyeblikket slik det er og slik det skjer. La friheten du er åpne seg og la den du kanskje trodde du var få løsne fri.

Yoga og meditasjon er fort noe som kan bli litt alvorlig. Derfor er det så verdifullt å huske på lekenheten! Lekenheten som kan drite litt i det å klare å være tilstede eller egentlig klare noe som helst… Du er jo allerede tilstede der du er, kanskje det er nok i seg selv?

Bare være den du allerede er, og la øyeblikket skje slik det skjer. Utforske øyeblikket med lekenhetens frie letthet bakenfor tankenes tunge tetthet!

Nøkkelen er alltid å hvile i din opplevelse. Svarene og ressursene du kanskje søker og lengter etter er allerede levende inni deg.

Her følger en beskrivelse av det jeg tilbyr på Era Life Center:

Individuell Healing

Jeg tilbyr individuelle healingtimer med samtale og veiledning. Jeg bruker ingen metode, men lar healingen skje spontant i møtet vårt. Healingen skjer og åpnes som den dypere tilstedeværelsen vi allerede er i øyeblikket. Det kan skje gjennom samtale, spørsmål og veiledning, stillhet og musikk. Det som ligger klart i deg til å åpnes som sann kjærlighet, stillhet og kraft får åpne seg. Det som er klart i deg til å løsne fri av opplevde begrensinger og fortidens sår får komme frem i fristilling med godhet og mykhet. Underveis i timen er det alltid åpent for å dele det du har på hjertet av følelser, tanker og spørsmål.

Meditasjons-samlinger

Mine meditasjonsamlinger skjer spontant gjennom øyeblikket hvor vår dypere tilstedeværelse åpnes som øyeblikkets evighet, stillhet og kraft. Det skjer både guidet og i stillhet. Med og uten musikk.

Yoga & Dans

I mine yogatimer kombineres tradisjonelle yogaøvelser, bevegelsesmønstre fra dans, «movement training» og fri bevegelse. Tilstedeværelse og bevisst pust er alltid en sentral del av mine yogatimer. Jeg underviser i Movement Flow, Yoga & Meditasjon, Healing Yin Yoga og FamilieYoga. Dans Deg Fri er en form for fri dans hvor du blir guidet til å utforske øyeblikket gjennom intuitiv bevegelse og stillhet/hvile. Møtepunktet og samskapelsen med andre mennesker er også en viktig del av denne timen.