Team ERA

PEDER HELLAND KLEPPE

Tittle

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Jeg studerte matte, kjemi og fysikk, spilte fotball, fikk gode karakterer, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig.

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord – ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var sjokkert over at de virket så likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var. Denne tilstanden kalles ortoreksi. Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve i sannhet. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var ufattelig frigjørende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og etterhvert yoga. I mange år var det svært utfordrende. Jeg hadde mange sterke åndelige opplevelser, og kjente på en dyp indre frihet og kraft. Men fordi jeg ikke levde ut friheten min i hverdagen opplevdes livet ofte tungt og vanskelig. Jeg prøvde meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang var fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på mine første meditasjonsretreat og siden har jeg vært med på 12 retreater. 11 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei. I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers TT hos YogaWorks. Med ny inspirasjon begynte jeg å jobbe som yogalærer på flere studioer i Bergen.

En ny vei i livet mitt tok form hvor jeg innså at jeg virkelig kan leve av det jeg brenner for som yogalærer. Jeg flyttet til Jæren i 2019 for å drive med surfing. Her har jeg jobbet som yogalærer og drevet JærYoga studio på Klepp i over 2 år.

Det å leve ut min sanne lidenskap gjennom yoga og meditasjon er en gave jeg er uendelig takknemlig for. Det er et arbeid som skjer i ett med min indre prosess og jeg gleder meg ufattelig mye til veien videre og et nytt kapittel med Era!

Mitt arbeid på Era

Det jeg brenner for er å dele den dypere tilstedeværelsen vi er med en lekenhet.

Den dypere tilstedeværelsen er din sanne natur. Din essens som er uberørt av alle dine erfaringer, pregninger og opplevde begrensninger. Når du anerkjenner den dypere tilstedeværelsen i deg er det godt nok å bare være, uansett hvordan det stormer rundt deg. Du trenger ikke streve for å bli fri, fordi du allerede er friheten.

Yoga og meditasjon er fort noe som kan bli litt alvorlig. Derfor er det så verdifullt å huske på lekenheten! Lekenheten som kan drite litt i det å klare å være tilstede, og det å klare å gjøre ting riktig. Til og med drite litt i det å skulle klare livet. Bare være det du allerede er, og la øyeblikket skje slik det skjer. Være som barnet som utforsker med lekenhetens frie letthet bakenfor tankenes tunge tetthet!

Jeg fasiliterer et rom hvor det er trygt å være hele deg. Hvor alle opplevelser, følelser og tanker er helt velkommen. Et rom hvor du kan slippe magen helt ut og senke skuldrene. Puste dypt og kjenne etter… Hva er levende inni meg her og nå? Er det kanskje greit å slippe kontrollen for et øyeblikk… og hva skjer da? Sammen kan vi utforske øyeblikket slik det er og slik det skjer. La friheten du er åpne seg og la den du kanskje trodde du var få løsne fri.

Nøkkelen er alltid å hvile i din opplevelse.

Dette rommet formidler jeg gjennom yoga, dans og meditasjon. Både hver for seg og i kombinasjon sammen. Her følger en beskrivelse av de ulike formene:


Meditasjonsamlinger

Mine meditasjonsamlinger skjer spontant gjennom øyeblikket hvor vår dypere tilstedeværelse åpnes som øyeblikkets evighet, stillhet og kraft. Det skjer både guidet og i stillhet. Med og uten musikk.


Yoga & Dans

I mine yogatimer kombineres tradisjonelle yogaøvelser, bevegelsesmønstre fra dans, «movement training» og fri bevegelse. Tilstedeværelse og bevisst pust er alltid en sentral del av mine yogatimer. Jeg underviser i Movement Flow, Yoga & Meditasjon, Healing Yin Yoga og FamilieYoga. Dans Deg Fri er en form for fri dans hvor du blir guidet til å utforske øyeblikket gjennom intuitiv bevegelse og stillhet/hvile. Møtepunktet og samskapelsen med andre mennesker er også en viktig del av denne timen.