Team ERA

PEDER KLEPPE

45397135

Tjohei på deg! Mitt navn er Peder og jeg er healer og yogalærer. Det er en ære at du tar deg tid til å lese litt om meg og min livsvei!

Jeg har selv gjennomgått en livskrise eller to. En krise som lot latterkrampen og tårene jeg holdt inne renne fri, og åpnet meg opp til livets magi. Jeg tror kriser kan vise oss hva vi virkelig er og ønsker. Vi lever i et samfunn der det meste handler om prestasjon og å bli god nok. Der mennesket må tilpasse seg et ødelagt samfunnssystem, istedenfor at samfunnssystemet er der for enkeltmennesket. Med andre ord er det store sjanser for at vi alle får en krise i fanget i løpet av livet.

Men ja… handler livet egentlig om å bli god nok? Eller er vi allerede god nok til å nyte og flyte med livet slik det skjer? Kanskje vår sanne natur er fred, glede og lekenhet? Samtidig er vi lys og mørke. Lotusen får næring fra gjørmen, gjør den ikke? 

Jeg opplever at vi er en evig intelligens som ikke trenger kontroll på det vi uansett ikke kan kontrollere. Selv om vi kan ha veldig lyst (meg inkludert). Vi er en evig intelligens som vil nyte sin eksistens i hele sin menneskelighet. Og vi er ikke alene, takk Gud for det! Tenk så kjedelig det hadde vært uten hverandres kriser og veivisere… La oss hjelpe hverandre til å nyte denne forunderlige eksistensen sammen. Sammen er alt mulig. 

I 2009 skjedde det et indre skifte i meg som snudde livet mitt på hodet. Jeg var 18 år og gikk siste året på videregående skole. Sett fra utsiden var jeg ung og lovende. Jeg fikk gode karakterer, spilte fotball, likte å feste og hadde gode venner. Men i mitt indre følte jeg tomhet, sorg og frustrasjon. Den livsveien samfunnet viste meg virket meningsløs og dørgende kjedelig.

Så oppdaget jeg en bok om meditasjon. Hver gang jeg leste den boken fikk jeg en skikkelig Halellujah!-følelse. Tårene kom ofte trillende sammen med latter, glede og en enorm inspirasjon. Bokens budskap rørte en dyp visdom og tilstedeværelse i meg bakenfor alle tanker og ord – ren Væren. Denne opplevelsen av en dypere tilstedeværelse ga livet mitt mening igjen.

Plutselig var den festglade danseløven Peder forvandlet til en nyfrelst vegansk buddhist. Det var et sjokk for familie og venner. Jeg på min side var sjokkert over at de virket likegyldig til det som var så brennende sant for meg. Jeg kjente på selvforakt og skamfølelse for min annerledeshet, og det ble en kamp i møtet med mine omgivelser. Jeg ble ekstremt opptatt av å spise sunt for å unngå å kjenne på hvor sårbar og overveldet jeg var.

Til slutt nådde jeg et bunnpunkt hvor jeg innså at jeg ikke lenger kunne flykte fra meg selv. Det var som om jeg var død på innsiden. I dette bunnpunktet hadde jeg en sterk opplevelse av at det jeg ønsker er sannhet. Å erkjenne sannheten om hva jeg virkelig er, og å leve det. Å møte alt det vonde som var klart til å bli sett. Jeg tillot meg å kjenne all sorgen, sinne og sårbarheten jeg hadde holdt inne. Det var både ufattelig frigjørende og utfordrende. Samtidig løsnet behovet for kontrollen rundt mat.

Siden den gang har jeg vært dedikert til min indre prosess gjennom meditasjon, healing og yoga. Det har vært fullt av gaver og utfordringer på veien. Underveis har jeg prøvd meg på flere studier både i Norge og Hawaii, men tradisjonell skolegang er fortsatt dørgende kjedelig.

I 2015 deltok jeg på min første meditasjonsretreat. Siden har jeg vært med på 13 retreater. 12 av dem i regi av Andre Noah som har vært en stor inspirasjon på min vei som healer.

I 2017 startet jeg å jobbe som healer på Ametysten i Bergen.

I 2018 tok jeg en 100 timers Teacher Training i Yin Yoga på Axelsons i Oslo, etterfulgt av en 200 timers TT hos YogaWorks.

Med ny inspirasjon begynte jeg å jobbe som yogalærer på flere studioer i Bergen. En ny vei i livet mitt tok form hvor jeg innså at jeg virkelig kan leve av det jeg brenner for med yoga, meditasjon og healing. Jeg flyttet til Jæren i 2019 for å drive med surfing, en annen stor lidenskap. Her jobbet jeg som yogalærer og drev JærYoga studio på Klepp i 2,5 år. Det var under hele koronapandemien med nye restriksjoner ca. annenhver uke. God timing!  

Etter en noen gode år på Jæren er jeg nå tilbake i Bergen, byen jeg vokste opp i. Her har jeg gjenoppdaget min kunstnersjel med maling og musikk. Jeg elsker å utforske kunstens grenseløse evighetsrom. Det får meg til å miste hodet på godt og vondt. Mest av alt er jeg veldig glad for være en del av Era Life Center! For meg handler Era om å virkelig være og leve kjærlighetsmennesket vi er. Ikke i en hule i Himalaya, men midt i Bergen by!

Kanskje kan vi være en ny jord sammen?

PEDER SITT ARBEID PÅ ERA

Det jeg brenner for er å formidle den dypere tilstedeværelsen vi er med en leken vri, som er fri til å gi litt faen i hva som er riktig og galt.

Yoga og meditasjon er fort noe som kan bli litt alvorlig. Derfor er det så verdifullt å huske på lekenheten! Lekenheten som kan drite litt i det å klare å være tilstede, og det å klare å gjøre ting riktig. Til og med drite litt i det å skulle klare livet. Bare være det du allerede er, og la øyeblikket skje slik det skjer. Være som barnet som utforsker med lekenhetens frie letthet bakenfor tankenes tunge tetthet!

Jeg fasiliterer et rom hvor det er trygt å være hele deg. Hvor alle opplevelser, følelser og tanker er helt velkommen. Et rom hvor du kan slippe magen helt ut og senke skuldrene. Puste dypt og kjenne etter… Hva er levende inni meg her og nå? Er det kanskje greit å slippe kontrollen for et øyeblikk… og hva skjer da? Sammen kan vi utforske øyeblikket slik det er og slik det skjer. La friheten du er åpne seg og la den du kanskje trodde du var få løsne fri.

Nøkkelen er alltid å hvile i din opplevelse.

Dette rommet formidler jeg gjennom yoga, dans og meditasjon. Både hver for seg og i kombinasjon sammen. Her følger en beskrivelse av de ulike formene:


Meditasjonsamlinger

Mine meditasjonsamlinger skjer spontant gjennom øyeblikket hvor vår dypere tilstedeværelse åpnes som øyeblikkets evighet, stillhet og kraft. Det skjer både guidet og i stillhet. Med og uten musikk.


Yoga & Dans

I mine yogatimer kombineres tradisjonelle yogaøvelser, bevegelsesmønstre fra dans, «movement training» og fri bevegelse. Tilstedeværelse og bevisst pust er alltid en sentral del av mine yogatimer. Jeg underviser i Movement Flow, Yoga & Meditasjon, Healing Yin Yoga og FamilieYoga. Dans Deg Fri er en form for fri dans hvor du blir guidet til å utforske øyeblikket gjennom intuitiv bevegelse og stillhet/hvile. Møtepunktet og samskapelsen med andre mennesker er også en viktig del av denne timen.