Team ERA

HEIDI LILA EKTVEDT

Tittle

Jeg gleder meg til å invitere deg inn i mitt Lila univers! Jeg jobber som lærer og har stor lidenskap for å undervise tverrfaglig gjennom drama, dans, lek og musikk. Min andre lidenskap er å bruke lyd som terapi- og meditasjonsform for å komme inn i en fri og fredfull tilstand.

Jeg jobbet som vitenskapsartist i mange år, men skiftet spor da landet stengte ned kulturlivet under pandemien. I det nye sporet brukte jeg mer tid på å finne ro gjennom Qigong, Breathwork, yoga, turer i naturen, matlaging og tid med familien. Jeg har stor glede av å være mor til to barn og en pusekatt. Livet mitt har vært delt mellom Norge og England, men i de siste årene har røttene mine fått grobunn i Norge.

Jeg er utdannet Nursery Nurse og barneskolelærer fra England. Dramapedagogen Augusto Boal lærte meg Forum teater (de undertryktes teater), noe som har hatt stor innflytelse på teaterstykkene jeg har skrevet og måten jeg underviser på. The Little Angel Puppet theatre i London lærte meg skyggeteaterets magi, noe jeg var heldig å få bruk for da jeg jobbet på vitensenteret VilVite. På det treårige studiet ved the School of Energy Healing fordypet jeg meg bl.a. i læren om Qigong,  mat som medisin og lyd som terapiform. I sommer tok jeg en vidunderlig Yin Yoga utdannelse med Jorunn Maria Djønne, en lærer med masse kunnskap, visdom og humor! Dette året studerer jeg norsk på Høgskolen i Bergen og satser på å være 100%  integrert norsk kvinne innen 2022!

Mitt arbeid på Era

På Era møtes alle mine veier og her gleder jeg meg til å formidle tre «LilaKurs» til både barn og voksne. «Lila» betyr «divine play and drama» på Sanskrit, og det er friheten, gleden og freden jeg oppnår gjennom lila jeg ønsker å dele gjennom disse kursene:

  1. LilaLyd kurset underviser lydmeditasjon- og avspenningsteknikker.
  2. LilaChi kurset er en fusjon av Qigong, dans og musikk.
  3. LilaLek bruker interaktiv drama og teater for å se på ett, eller flere dypere tema som f.eks. «kjærlighet, sorg eller bærekraft». Det kan holdes som et kurs eller en forestilling.